LS Electric az LG ipari automatizálás részlegének új neve

Az LG ipari automatizálás divíziója megújult és immár LS néven van jelen. Az LS Industrial Systems az egyik vezető globális ipari automatizálás készülékeket gyártó cég egyike, mely szinte a Föld minden pontján rendelkezik értékesítési hálózattal. Termékei megjelenésükben és technikai kialakításukban tükrözik a megbízhatóságot és minőséget. Palettájukon megtalálhatóak az egyszerű fordulatszám szabályzáshoz szükséges frekvenciaváltóktól, a mágneskapcsolókon, kismegszakítókon keresztül a bonyolult SCADA rendszerekig az automatizálás szinte minden eleme.
lsis_logo.png
inverterfamily.png

LS Frekvenciaváltó

Kínálatunkban megtalálhatóak az egyszerű fordulatszám szabályzáshoz szükséges frekvenciaváltóktól a bonyolult jel visszacsatolt megoldásokig szinte minden verzió. Az LS ipari rendszerek ága 450kW-ig kínál frekvenciaváltókat, mely nagyjából lefedi az átlagos felhasználási teljesítmény határokat.
servofamily.png

LS Szervo

A felhasználó-orientált  XGT XDL-XML szervósorozat teljes körű megoldást nyújt az Ön számára. Az LS átfogó szervó termékcsoporttal rendelkezik, melynek révén mindig elérheti az optimális megoldást az Ön rendszereihez meghajtók és alkalmazások terén egyaránt. Nagy teljesítményű, precíz és gyors vektorvezérlésű szervórendszereivel felhasználóbarát és költséghatékony.
lagyinditofamily.png

LS Lágyindító

A lágyindító csökkenti az elektromos és mechanikus motorfeszültséget a bekapcsolási áram szabályozásával és ennek révén sokkal csendesebb és biztonságosabb módon indítja el a motort. Ezen felül folyamatosan figyeli a motor állapotát és védi azt.
plcfamily.png

LS PLC

Az LS sokrétű megoldást kínál ipari vezérlési feladatok megoldására a programozható logikai vezérlők területén. Ezek a PLC-k széles körben terjedtek el az ipar minden területén és ennek köszönhetően már Magyarországon is jól csengő névvé vált a gyártók és gyárak alkalmazottjaik között. (régebbi néven: LG PLC, IMO PLC) 
forgojeladofamily.png

LS Forgó jeladó

Az LSIS kínálatában szereplő LS Mecapion gyártmányú H40-es inkrementális forgójeladó tökéletes választás lehet bármilyen alkalmazáshoz. A forgó jeladó 1024-es felbontással rendelkezik, többféle fázisú line driver kimenetekkel. Működésében a csőtengelyes kivitelnek köszönhetően nincs szükség külön kuplungra a jeladó és a forgást végző eszköz közé, az esetleges ütéseket az inkrementális forgójeladó speciális rögzítése kiegyenlíti.
hmifamily.png

LS Érintőképernyő

Ahhoz, hogy az ön vezérlése komplett legyen, az LS több méretben és kialakításban gyárt HMI-ket vagy más néven vezérlő kijelzőket. Kezdve a kisméretű egyszínű vezérlőtől a nagyméretű színes érintőképernyőkig. A nagyobb méretű HMI típusok Windows embeded operáció rendszerrel vannak ellátva, mely nagy segítséget nyújthat az egyszerűbb programozáshoz.
magneskapcoslofamily.png

LS Mágneskapcsoló

Az LS által forgalmazott META MEC mágneskapcsolók teljes választékban már nem csak 3-pólusú, hanem egyaránt 4-pólusó verzióban is megtalálhatóak egészen 800 A-ig. A mini mágneskapcsolók különféle kapcsolókat és kiegészítőket is biztosítanak.
Alkalmasak vezérlésekhez, védelmi funkció betöltésére is. Helytakarékos, rugalmas, kényelmes és könnyen beköthető, beszerelhető a különböző kiegészítők révén.
kismegszakitofamily.png

LS Kismegszakító

Az LS repertoárját színesíti az alacsony feszültségű MCB és RCCB kismegszakító. Ideálisak az áramkörök védelmére ipari, kereskedelmi és lakossági szektorban egyaránt, az alábbi funkciókat biztosítva: rövidzárlat és túláram elleni védelem, szigetelés, közvetlen emberi érintés elleni védelem.
motorinditofamily.png

LS Motorindító

Az LS Meta-MEC MMS (Manual Motor Starters) motorindító alkalmas egészen 45kW-os háromfázisú indukciós motorok kapcsolására és védelmére egyaránt. A csatlakoztatott motorok névleges terhelése elérheti akár a 100 A-t is. A motorindító különböző funkciókat is tartalmaz és kompakt kialakítással rendelkezik.

Frekvenciaváltó

A frekvenciaváltó egy olyan eszkö, mely a villanymotorok fordulatszámmának csökkentésére vagy növelésére használhatunk. Gazdaságilag nagyon jó megoldás, mert a frekvenciaváltó pénzt takarít meg önnek. A hagyományos villanymotoros hajtások állandó sebességen működnek, így ideálisak olyan hajtási rendszerekhez ahol az állandó sebesség pontosan megfelel a gép működtetéséhez. Ellenben a világ elektromos gépeinek kb. 50% -nál igény van a villanymotorok fordulatszámának változtatására, mint levegő vagy folyadék (ventillátor, szivattyú) szállító vagy tekercselő és szerszámgépek.

A frekvenciaváltók az 1980-as és 1990-es években kezdtek tömegesen megjelenni az iparban, mint egy alterenatív villanymotor vezérlési - szabályzási eszköz a váltakozó áramú háromfázisú villanymotoroknál, a feszültség és frekvencia függvényében válltoztatvan a villanymotor sebességét és nyomatékát.

A mai napokban a frekvenciaváltó már szinte alapja egy modern hajtási rendszernek és teljes mértékben teret nyer az aszinkron motorok sebességének válltoztatására. A technológia fejlődésével egyre nagyobb képességű frekvenciaváőltók jelennek meg a világpiacon, hol már a nagy indítónyomatékú vagy állandó mágneses villanymotorok meghajtás sem okoz problémát. Ezek a modern elektronikus berendezések már 0 fordulattól a motor névleges fordulatáig teljes tartományban biztosítani az ideális nyomatékot a forgó berendezéseknek. 

A modern frekvenciaváltók 0,2kW -tól akár több MW-ig is rendelkezésre állnak. Alap kiépítésükben vezérlő szekrényekbe kerülnek kiéíptésre, de természetesen léteznek IP védett (tokozott) falra szerelhető vagy kisebb teljesítményekben pedig az aszinkron villanymotorokra építhető frekvenciaváltók is.

Nagyon sok esetben a frekvenciaváltó által szabályozott villanymotor fordulatszám valamilyen módon hatással van az energi fogyasztásra is. A frekvenciaváltó egyik legtipikusabb alkalmazási területe a klimatizáló berendezések hajtásának  és szivattyú motorok szabályzásának feladata, hol az aszinkron motorok általában a névelges fordulatuktól lefele történik, melynél tudva levő, hogy a villanymotor fordulatszám egyenesen arányos a bevitt energia mennyiségével. Így ezen a területen óriási lehetőségek vannak a megtakarításokra  a frekvenciaváltók használatán keresztül.

A frekvenciaváltóknak rengeteg fajtája létezik, de mindnek az alapja, hogy a bejövő fix frekvencia és feszültségből egy változó frekvenciát és feszültséget állít elő a villanymotorok fordulatszám változtatásának érdekébe. A frekvenciváltók a nulla sebességtől a 100-120% -os fordulatig vagy akár 150%-os maximális nyomatékig képes csökkentett fordulatszámnál. A frekvenciaváltóval hajtott aszinkron villanymotorok képesek a forgásirányváltásra a kábelek változtatása nélkül és több védelmi funkciót is el tudnak látni.

Kapcsolat

Elérhetőségeink:

hajtas@iramko.com
Mobil: +36 30 182 4911

Nyitva tartás:

H-P: 7:30 - 16:00  

Keresés

Search